Μια μπροσούρα μ’ αφορμή όσα συμβαίνουν στη Νέα Φιλαδέλφεια

IMG_9436

Τα όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στην πόλη μας τα τελευταία δυόμιση χρόνια εξαιτίας των σχεδίων του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη δε θα μπορούσαν να μην πυροδοτήσουν κι ένα θεωρητικό προβληματισμό, που να πηγάζει μέσα απ’ την ίδια την πόλη. Έτσι, στο τέλος του φθινοπώρου κυκλοφόρησε εκτός εμπορίου σε 1.000 αντίτυπα η μπροσούρα με τίτλο Σημειώσεις από τον αγώνα για την πόλη και υπότιτλο «Τι οφείλει να κάνει ένα στέκι γειτονιάς μέσα στην πόλη-ατμομηχανή της σύγχρονης καπιταλιστικής εκμετάλλευσης σε συνθήκες κινηματικής ύφεσης;».

Η μπροσούρα συντάχθηκε πρωτοβουλιακά και εκδόθηκε από ομάδα συντροφισσών και συντρόφων που δραστηριοποιούνται στην κατάληψη της Στρούγκας και συμμετέχουν και στην έκδοση του Αγκαθιού, με σκοπό να εμβαθύνουν τον προβληματισμό τους γύρω από τα ζητήματα των αγώνων για την πόλη. Το υλικό κι οι επεξεργασίες της μπροσούρας δε δεσμεύουν ούτε προέρχονται από το σύνολο της συνέλευσης της Στρούγκας.

Στις 48 σελίδες της μπροσούρας ο αναγνώστης διαβάζει όχι μόνο μια αναδρομή στα πρόσφατα συμβάντα της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και αναλύσεις για τη χωροταξική πολιτική μέσα στον καπιταλισμό, τις κτηματομεσιτικές «αρπαχτές» και πώς σχηματοποιούνται στη δική μας περίπτωση, μια θεωρητική θεμελίωση γιατί πρέπει ν’ αγωνιζόμαστε για το χώρο στον οποίο ζούμε και μερικά παραδείγματα τέτοιων αγώνων, πώς διαμορφώνονται μαζικά αντικινήματα με συντηρητικά ως αντιδραστικά χαρακτηριστικά κά.

Η ηλεκτρονική μορφή της μπροσούρας είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα του Αγκαθιού, ενώ μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με την ομάδα που τη συνέταξε στο e-mail agonasgiatinpoli@espiv.net.

Κατεβάστε την ηλεκτρονική έκδοση της μπροσούρας

Δημοσιεύτηκε και στο έντυπο «Αγκάθι», φύλλο 1, Μάρτιος 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *