Εκλεκτικές συγγένειες

tzokasΗ “ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας” που στεγάζεται στην κατάληψη Στρούγκα γιορτάζει τα έβδομα γενέθλια του χώρου με θεατρική παράσταση “επαναστατικού” έργου του Σπύρου Τζόκα, αντιπεριφερειάρχη της Ρένας Δούρου και συνεπούς χειροκροτητή του Δημήτρη Μελισσανίδη – είτε όταν ψηφίζει προϋπολογισμούς που χαρίζουν εκατομμύρια στον αμφιλεγόμενο επιχειρηματία που έχει απλώσει τα χέρια του πάνω από τη Νέα Φιλαδέλφεια, είτε όταν συνδιοργανώνει μ’ αυτόν “ανθρωπιστικές” φιέστες στο ΟΑΚΑ, είτε όταν συμμετέχει σε εκδηλώσεις στην πόλη μας που στόχο έχουν το πλυντήριο στο Μελισσανίδη και τη στήριξη μιας ορισμένης αφήγησης για την ιστορία της ΑΕΚ και της πόλης μας γενικότερα.
Κρίμα για την αγωνιστική παράδοση της όλης Στρούγκας που ένα κομμάτι της φαίνεται να συμβαδίζει με τους ανθρώπους των επιχειρηματικών συμφερόντων, στο όνομα μάλιστα της αντίστασης, της αυτοργάνωσης και της αλληλεγγύης.

2 Σχόλια

  • Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση για την κατάληψη από την εφημερίδα σας. Λέω για την κατάληψη γιατί εναντίον αυτης στρέφεστε με τα παραπάνω, άσχετα που αναφέρετε για ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας προσπαθώντας προφανώς να διαχωρήσετε τη θέσης σας κ να μην πυροβολήσετε οι ίδιοι/ες τα πόδια σας. Μια χαρά βέβαια τα καταφέρνετε κ έτσι. Η έκπληξη μου προκύπτει φυσικά από τα γραφέντα της τελευταία παραγράφου κ τον τίτλο της ανακοίνωσης, όπου συνδέετε ανθρώπους της κατάληψης πρακτικά με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη. Ανθρώπους που συμμετείχαν στον αγώνα ενάντια στα σχέδια του επιχειρηματία πριν από 2 σχεδόν χρόνια έρχεστε τώρα να τους συνδέσετε μαζί του κ να προσπαθήσετε να τους εμφανίσετε ως ξεπουλημενους συντρόφους. Το δικαίωμα στη μνημη ή λήθη, στην αλήθεια ή την μυθοπλασία ανήκει φυσικά σε όλους. Αυτό που δεν ανήκει σε κανέναν είναι το δικαίωμα να λασπολογεί δεξία και αριστερα και μάλιστα έναν χώρο όπως η Στρούγκα κ τους ανθρώπους της που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν αγώνες για την πόλη και όχι μόνο. Αναγάγετε από ότι φαίνεται τις διαφορες που υπάρχουν στην κατάληψη σε δημόσιο ξεκατίνιασμα νομίζοντας πως έτσι θα αποκομίσετε μάλλον κάποια πολιτική ώφέλεια κ έρισμα στον ευρύτερο πολιτικο Χώρο. Που ξέρετε αύριο μεθαύριο ίσως καταφέρετε να την “κεφαλαιοποιήσετε” (μέσα στην ίδια την Στρούγκα ίσως κιόλας). Καληνύχτα σας…..

  • Ρούπερτ

    Ναι βέβαια, να λέει ο Τζόκας στην επόμενη εκλογική εκστρατεία του ότι τα έργα του παίζονται σε αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις. Λες και μας λείψανε τα αριστερά πλυντήρια. Λίγο προσοχή δε βλάπτει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *