Να μας λείπουν τέτοια μαθήματα…

papasΣτις 18 Φλεβάρη ο Μητροπολίτης Γαβριήλ επισκέφθηκε το Γενικό Λύκειο Νέας Χαλκηδόνας, όπου και δίδαξε τους μαθητές της Β’ Λυκείου στο μάθημα των θρησκευτικών – έτσι τουλάχιστον γράφει το δελτίο τύπου που εξέδωσε σχετικά η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας. Σαν να μην έφτανε μια χριστιανική πλύση εγκεφάλων, εννιά μέρες αργότερα οι μαθητές του σχολείου διοργάνωσαν ένα πάρτι στο χώρο του σχολείου, το οποίο προώθησαν με μια προκλητική απ’ όλες τις απόψεις αφίσα που γέμισε τους τοίχους της πόλης. Στο Αγκάθι αρέσουν οι αφίσες, μ’ αυτήν, όμως, θυμώσαμε…

highschoolmadness

Να τι μαθαίνουμε εμείς τα κορίτσια στο σχολείο: Γίνε Λολίτα, κάνε τον εαυτό σου ένα κομμάτι κρέας για τον αντρικό κόσμο. Για σένα το μολύβι δεν είναι για να κρατάς σημειώσεις, είναι για να ξυπνάς τις φαντασιώσεις των αγοριών (κάθε ηλικίας…). Εσύ δε θα χαράξεις το δρόμο σου με τις γνώσεις σου, αλλά με το πώς φαίνεσαι και τι δείχνεις στα πεινασμένα βλέμματα του κυρίαρχου φύλου αυτής της κοινωνίας. Ακόμα και στα πάρτι, ο ρόλος σου είναι να αρέσεις και όχι να διασκεδάσεις με τον δικό σου τρόπο.
Την επόμενη φορά να τα πιείτε θλιμμένοι και μόνοι στα πάρτι σας, εμπνευστές, σπόνσορες και καταναλωτές των προτύπων εκπόρνευσης. Εμείς, ενάντια σε κάθε μορφή σεξισμού, δε θ’ ανεχτούμε τη χρησιμοποίηση της γυναίκας ως αντικειμένου και κράχτη.

Τα οργισμένα μουνιά

Δημοσιεύτηκε και στο έντυπο «Αγκάθι», φύλλο 1, Μάρτιος 2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *